A fine estate tutti i cortili e le case di campagna in Puglia profumano di famiglia, buon umore, basilico fresco e salsa di pomodoro. Ispirata da un’antica tradizione pugliese, questa suggestiva serata al Borgo è un’occasione unica in cui riscoprire l’arte della preparazione della “salsa di pomodoro”, quella fresca, fatta in casa e poi utilizzata durante tutto l’anno, la cui ricetta è custodita nella memoria delle nonne e delle massaie. 

Si colora di rosso la nostra bella Piazza, in un incontro di colori, profumi delle case d’estate e prelibatezze locali, tutte realizzate con i pomodori della nostra terra, dall’antipasto al dolce.

Benvenuti alla Cena del Pomodoro!

At the end of summer all the courtyards and country houses in Puglia smell of family, good moods, fresh basil and tomato sauce. 

Inspired by an authentic Puglian tradition, this evocative evening at Borgo Egnazia is an unmissable opportunity to rediscover the ancient art of preparing “tomato sauce”, the fresh one, homemade and then used throughout the year, whose recipe is held tight in the memory of grandmothers and massaie.

A meeting of colours, scents of summer houses and local delicacies, all made with Pomodori Regina, San Marzano and Pachino, from appetizers to desserts. You will be able to observe the phases of the preparation of the sauce, many variations of dishes, dance or even lie down on a red bed of tomatoes.

Welcome to our Cena del Pomodoro!

orario / TIMETABLE
Dalle ore 19.30 alle 22.00 / From 7.30 to 10.00 PM
dove / where
Piazza
Prezzo di vendita / cost

€ 120 adulti, € 60 bambini (bevande incluse) /
€ 120 adults, € 60 kids (beverages included).